top of page
Search

Beschadigd haar kan zo vervelend zijn voor het oog.. Maar gelukkig valt het ook te herstellen! Lees
Hoe je… beschadigd haar weer herstelt!


Het is zo frustrerend wanneer je haar niet doet wat je wilt. Met haarlak blijven er haartjes uitpieken. Je knot zakt uit of je staart is één grote pluizenbol. Je weet dat je haar niet optimaal in balans is. En dat kan! Waarschijnlijk heb je te maken met beschadigd haar. In dit artikel lees je wat je er tegen kunt doen.


Ontstaan van beschadigd haar

Bij beschadigd haar hebben je haarschubben een flinke klap gekregen. Daardoor ontstaat ook de dofheid, gespleten punten, droge structuur en minder glans. Maar waardoor raken je haarschubben beschadigd? Onder andere door:

  • Synthetische ingrediënten in haarproducten

  • Stylingstools

  • Fel zonlicht

  • Je haar te vaak wassen

  • Je haar te vaak kleuren

  • Droge aircolucht of warmte


Aan de slag

Om je beschadigde haar weer te herstellen, is het nodig om aan de slag te gaan. Onder andere met je slaaproutine. Slaaproutine? Ja! Want wanneer jij graag met je haren los slaapt, ontstaat er veel wrijving. Dit zorgt voor meer knopen en klitten. Door je haren vast te dragen met een losse knot, lage staart of vlecht voorkom je dit. Ook is een satijnen of zijde kussensloop een aanrader. Er is minder ruwe wrijving dan bij katoen, waardoor je haarschubben minder snel beschadigd raken.


Zorgvuldig verzorgen

Maar om je beschadigde schubben daadwerkelijk te verbeteren, is er meer nodig. Dat wil zeggen een zorgvuldige verzorging met de juiste producten. Vooral voedende en herstellende producten zijn er nodig. Ga bijvoorbeeld voor een Oil shampoo, conditioner of een Nutrition masker. Een haarmasker is één van de intensiefste manieren om te verzorgen. Het dringt namelijk snel door in je haar, waardoor het voeden en hydrateren snel resultaat oplevert.


Gespleten punten knippen

De kans is groot dat je met beschadigd haar te maken krijgt met gespleten punten. Verzorgingsproducten kunnen al wonderen verrichten. Maar kunnen niet veel betekenen voor de gespleten, dode punten die je al hebt. Om volledig gezond haar te krijgen, is het verstandig deze af te laten knippen.


K&K Kappers

En daarvoor ben je bij K&K Kappers van harte welkom. Voor een knipbeurt, maar ook advies op gebied van verzorgingsproducten. Om je haar optimaal te herstellen, is een persoonlijke aanpak nodig. Ieder haar is namelijk verschillend. Wel werken wij standaard met de werkzame producten van Keune. Dit merk heeft ook voor beschadigd haar een volledige lijn met shampoos, conditioners, maskers, oliën, lotions en serums. Ben je benieuwd? Neem gerust contact met ons op.


Links:


46 views0 comments

Comments


bottom of page