top of page
Search

Sterker, mooier, beter: zo verbeter je je haarconditie!

Met de stijltang door je haren en een keurende blik in de spiegel, zucht je nog een keer. Plukjes haar springen alle kanten op en het voelt ruw aan. Kortom: je haar wil niet goed zitten. Je wordt er helemaal gek van! Tijd om te zorgen voor een betere haarconditie. Maar hoe doe je dat?Niet teveel gefrunnik

Wanneer je haar niet goed wil zitten, probeer je het nog op te lossen met stylingtools. Misschien wil je volume erin blazen met een föhn? Of tem je je wilde haren met een stijltang? Dat werkt misschien op korte termijn, maar stylingsproducten beschadigen je haar, waardoor het droger wordt of gaat splijten. Zo nu en dan kan geen kwaad, bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden. Maar voor gezonder en sterker haar kun je dagelijks gebruik van deze stylingtools beter vermijden.

Kritische blik

Begin bijvoorbeeld eens met een kritische blik op de verzorgingsproducten die je al hebt. Bij de aankoop let je waarschijnlijk meer op welke het lekkerst ruikt. Of je bent verkocht door de woorden 'extra glans' en 'voedend'. De functie van het product is natuurlijk belangrijk, maar het is beter om op de ingrediënten te letten. Producten die sulfaten of siliconen bevatten moet je bijvoorbeeld vermijden. Deze beschadigen je haarschubben en zorgen voor futloos haar.


Gebruik arganolie

Een verzorgingsproduct kan bijdragen om je haarconditie weer op pijl te krijgen. Een goede haarolie is onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan arganolie. Dit is een plantaardige olie, die van pitten wordt gemaakt uit de vruchten van de argaboom. De olie bevat veel vitamine E, wat bijdraagt bij aan een goede bescherming van je haar. Bovendien versterkt het je lokken en gaan ze meer glanzen. Het wordt ook wel het ‘Marokaanse goud’ genoemd. Het merk Keune heeft daarom ook de So Pure Moroccan Argan Oil, dat functioneert als een alles-in-één product.

Nieuwe routine

Het gebruik van een goede arganolie is een goede start voor je haarverzorging. Maar je haar heeft wellicht wel meer nodig om weer gezond te worden. Pas daarom je routine aan en/of voeg nieuwe producten toe. Denk aan voedende haarmaskers of een conditioner dat bij je haartype past. Een verzorgingsroutine is een persoonlijke kwestie! Daarom kun je misschien wel professioneel advies gebruiken.

Kapper inschakelen

Bij K&K Kappers helpen we je graag verder. Wij hebben een team aan kappers klaarstaan die professioneel advies kunnen geven. Uiteraard verzorgen we je haar ook graag met de producten van Keune. Of we knippen je dode punten, om zo weer een gezonde coupe te creëren. Neem gerust contact op voor tips, advies of voor het maken van een afspraak!

30 views0 comments

Comments


bottom of page