top of page
Search

Duurzaamheid? Zo zorgen wij voor een kleinere groene voetafdruk!

Tegenwoordig zorgen we steeds meer voor onze planeet. We eten minder vlees, schaffen zonnepanelen aan en/of kiezen vaker voor duurzame producten. Bij K&K Kappers willen we ook graag ons steentje bijdragen. Daarom zijn wij bewust bezig met onze duurzaamheid in de salon! Hoe? We vertellen je graag meer.
Keune haarcosmetics

Eigenlijk is onze belangrijkste stap naar duurzaamheid ons gebruik van de producten van Keune Haircosmetics. Op een gemiddelde dag gebruiken we natuurlijk ontzettend veel haarverzorgingsproducten. Bijvoorbeeld voor het stijlen van haar of om een flitsende kleur te creëren. Maar haarverzorgingsproducten zijn niet altijd goed voor de ecologische voetafdruk. Gelukkig is Keune hier wel heel bewust mee bezig.

Duurzaamheid visie

De specialisten van Keune hebben een duidelijke visie op gebied van ambities en strategie voor duurzaamheid. Daarvoor is ook een volledig toekomstplan gemaakt. Als familiebedrijf wil Keune dat we met zijn allen zorgen voor de planeet en de mensen die erop leven. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomstige generatie. De visie van Keune is eigenlijk de verdelen in drie pijlers. De productie, producten en dierproefvrij. Hieronder gaan we dieper in op deze pijlers.


Productie

Misschien draai jij de douchekraan al sneller uit of zet je de kachel lager. Bij Keune geloven ze ook in effectiviteit door hun totale energie- en waterverbruik te verminderen. Dit doen ze onder andere door producten te produceren met ingrediënten uit een natuurlijke bron. Denk bijvoorbeeld aan planten, zoals rabarber of zeewier. En in de toekomst staat op de planning om gebruikt water weer te recyclen voor minder gebruik. Zo zijn ze bij Keune altijd bezig met duurzame innovaties op het gebied van productie.


Producten

Lege plastic shampooflessen of een verpakking van verf mogen 'gewoon' in de prullenbak gegooid worden. Maar is dat duurzaam? Nee! Keune investeert daarom steeds meer in lichtere en recyclebare verpakkingen. Bovendien is hetgeen wat je in je haar smeert ook belangrijk. Daarom focussen ze zich bij Keune op nieuwe, duurzame geconcentreerde formules. Sterker nog, er is al een hele productlijn op gebaseerd. Deze zijn honderd procent vegan én dierproefvrij!


Dierproefvrij

Maar wat betekent dierproefvrij eigenlijk? Simpel gezegd spreken we hiervan wanneer er geen producten of ingrediënten worden getest op dieren. Bij andere producten die niet dierproefvrij zijn worden dieren gebruikt om teststoffen uit te proberen. Dit leidt tot veel dierenleed. Door beter op de dieren te letten en dierproefvrije producten te ontwikkelen, behoeden we onze planeet. Daarom gebruiken we in de salon de dierproefvijre So Pure-lijn van Keune.


Keune Ambassador Salon

Wanneer wij je haar behandelen, doen we dat dus op een duurzame manier. Als Keune Ambassadors blijven we ook up-to-date van de laatste kleur- en kniptrends. Wil je graag een mooie balayage in je haar? Of is het tijd voor een knipbeurt? Voor tips, advies of het maken van heen afspraak, neem gerust contact met ons op!

33 views0 comments

Comments


bottom of page