top of page
Search

Tips om haargroei te stimuleren

Updated: Apr 6, 2023

Als je je haar eindelijk eens langer ziet worden oogt het droog, splijten de punten of zit het binnen no-time vol met knopen, waardoor je toch alweer snel geneigd bent om de schaar erin te zetten. Hoe zorg je dat je haar snel groeit – en hou houdt je het mooi? Dit zijn de tips om haargroei te stimuleren!

haargroei

Blijf realistisch

Haargroei verloopt in in verschillende fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De groeifase van je haar duurt gemiddeld 2 tot 6 jaar, waarna de haar al snel uit zal vallen. De haren kunnen groeien doordat ze zuurstof en voedingsstoffen vanuit de bloedbaan krijgen. Haargroei verloopt bij de ene persoon sneller dan bij de andere en je kunt niet van de ene op de andere dag langer haar hebben. Haar groeit gemiddeld tenslotte maar 1 á 1,5 centimeter per maand. maar toch kun je dingen doen om de haargroei te versnellen.


Masseer de hoofdhuid Door de hoofdhuid te masseren, bevorder je de bloedtoevoer en dus ook de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen onder de douche of voor het slapengaan. Dit kan natuurlijk met de vingers, maar ook een massageborstel werkt hier uitstekend voor.


Houd de lengten gezond

Je haar oogt langer wanneer het gezond en volumieus is. Je haarlengten verzorgen is dus minstens zo belangrijk als je hoofdhuid. Dit begint al onder de douche. Gebruik na het wassen een conditioner of masker om het haar te verzorgen en droog je haar niet met een reguliere handdoek. Deze is te grof en doet alleen maar schade. Kies in plaats daarvan voor een microvezel (hand)doek of een katoenen shirt.


Durf na te vragen

Dode en gespleten haarpunten maken het haar vlassig, lastig om te kammen en dun. Gespleten haarpunten kun je niet lijmen, je kunt alleen voorkomen dat ze verder splijten door er op tijd bij te zijn en het te laten knippen. Het liefst laat je de puntjes elke 4 tot 6 weken trimmen. Laat je hierin vooral adviseren bij K&K Kappers. Wat vinden zij van de conditie van je haar en wat raden ze aan om dit te bevorderen? Hoe houd je je haar mooi en hoe verzorg je het goed? Is de conditie van je hoofdhuid goed? We adviseren je graag. Maak snel een afspraak!

haargroei

Comments


bottom of page