top of page
Search

Opgestoken haar; zo doe je dat!

Updated: May 2, 2023

Het is bijna tijd om te vertrekken naar je werkborrel, maar je staat nog te stuntelen met je haar voor de spiegel. Alleen de borstel erdoorheen is niet goed genoeg. Je houdt je lokken nog snel omhoog en probeert er een clip in te krijgen. Voor je het weet zakt je opgestoken haar weer naar beneden en laten plukken los. Hoe frustrerend! In deze blog helpen we je graag verder met hoe je je haren goed kunt opsteken.Tip 1: Zorg voor grip

Het is zo handig en leuk om een messy bun of nonchalante look te kunnen maken met je haren. Toch is het niet vanzelfsprekend dat je het gelijk in de vingers hebt. Maar met een paar simpele tips kan ook jij een opgestoken kapsel creëren. Het is allereerst belangrijk om je haar zo stug mogelijk te maken. Was het daarom voor een keer niet meer conditioner of andere verzachtende producten. Wanneer je wilt opsteken, zakt het zo weer uit. Om nog wat extra grip te krijgen, is een mousse een aanrader.

Tip 2: Ga voor volume

Om vlug een nonchalant opgestoken kapsel te maken, is volume ook de sleutel. Met kaarsrechte, strakke lokken wordt het al snel een stijf kapsel. Volume geeft weer een speels effect en bovendien lijkt je haar voller. Er komen dus ook geen duidelijke gaten in je coupe. Volume kan ook weer gemaakt worden met stylingsproducten. Bij K&K Kappers werken wij met fijne producten van Keune. Hiervoor zijn vooral de Style Precision Powder en de Style Strong Mousse geschikt.

Tip 3: Wees niet te precies

Nu alle voorbereidingen getroffen zijn, ga je verder naar het opsteekwerk. Oefening baart kunst is hierbij goed om in je achterhoofd te houden. Wees niet gelijk te precies. Begin met het maken van een staartje en draai vervolgens je plukken naar boven. Voor een extra leuk effect zijn een paar plukjes haar eruit een aanrader.

Tip 4: Zet je opgestoken haar stevig vast

Wanneer je je kapsel goed hebt, is het tijd om vast te zetten. En het is een aanrader dit goed stevig te doen. De gedraaide plukken kun je vastzetten moet stevige, stugge schuifspeldjes. Het mooiste is met dezelfde kleur als je haar. Wanneer je tevreden bent, is als finishing touch een haarspray het geheim voor extra stevigheid. Spuit het over je kapsel en je bent klaar!

Tip 5: Laat je adviseren!

Opgestoken kapsels zijn ideaal wanneer je haren los niet mee willen werken. Daarvoor werkt de nonchalante versie altijd. Maar voor een bruiloft, verjaardag of andere gelegenheid wil je wellicht wel wat uitbundigs. Daarvoor is het goed om verder te kijken. Bij K&K Kappers adviseren we je graag welk opgestoken kapsel bij jou past en maken we het nét een stukje extra. We letten op je lengte en dikte van je haren en kiezen een passende coupe. Allerlei variaties zijn mogelijk! Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak.Comments


bottom of page