top of page
Search

Welk kapsel past bij jou?

Updated: Apr 6, 2023

'Als je haar maar goed zit.' Een welbekende uitspraak waar een kern van waarheid in zit. Je haar is een manier om je identiteit te weerspiegelen. Wanneer je een kapsel hebt waar je je goed bij voelt, kan dat veel betekenen voor je zelfvertrouwen. Maar weet jij duidelijk welk kapsel bij je past? Haarstylist Marian van K&K Kappers helpt je graag verder met het vinden van hét kapsel.

welk-kapsel

Kapsel uitkiezen Marian vertelt: 'We vragen ons allemaal weleens af: welke haarstijl past bij mij? Veel mensen lopen al jarenlang met hetzelfde kapsel rond, omdat dit is wat we gewend zijn. Of misschien heb je met allerlei kapsels geëxperimenteerd. Toch heb je het nog niet gevonden dat volledig bij je past. Om te bepalen welke haarstijl goed bij jou past, is het onder andere belangrijk om naar de vorm van je gezicht te kijken.'


Rond gezicht

'Je gezichtsvorm zorgt er namelijk voor dat een bepaalde coupe beeldig staat, terwijl een ander kapsel niet helemaal flatteert. Kijk daarom eens goed in de spiegel en doe je haren eens naar achteren. Lijkt je gezichtsvorm rond? Dan zijn lang haar een grote aanrader voor je. Met lange lokken laat je je gezicht langer lijken. Meestal zijn kapsels voorbij je kaaklijn een fijne lengte om aan te houden. En als je je er goed bij voelt, zijn curtain bangs ook een aanrader!', zegt Marian.

Vierkant gezicht

Heeft je gezicht meer een rechte en hoekige kaaklijn, dan is jouw gezicht vierkant van vorm. Marian vertelt: 'Een vorm waarbij veel soorten coupes goed staan. Ook hierbij staan lange lokken mooi, maar het liefst met een slag of krul erin. Die zorgen ervoor dat je sterke kaaklijn ronder oogt. Een bob is een andere stijl die de vierkante vormen accentueren op een positieve manier. Alleen een pony is niet de beste keus om te nemen, doordat het de strakke lijnen versterkt.'


Smal gezicht

Een vorm waar juist een pony wel weer goed bij staat, is een smal gezicht. 'Doordat je kaaklijn en jukbeenderen niet heel breed zijn, mag er best de nadruk op de breedte van je gezicht worden gelegd. En dat gebeurt er wanneer je een pony knipt. Ook zijn bij een smal gezicht volume en laagjes prachtig. We kunnen dan allerlei kapsels uitproberen. Verschillende bobstijlen, halflange coupes, misschien permanent zetten voor krullen. In ieder geval een haarstijl waarbij je lokken niet steil om je gezicht hangen', vertelt Marian.


K&K Kappers

Zelf zie je vaak al gauw welke vorm je gezicht heeft. Maar definitief bepalen welke haarstijl je wilt is niet altijd even makkelijk. Bij K&K Kappers kijken we graag verder en geven je persoonlijk advies. 'Kom gerust langs in de salon om je vragen te stellen of maak een afspraak. Samen komen we uit op het best passende kapsel voor jou. Uiteraard staan wij ook klaar voor jou om deze coupe te verwezenlijken met een knip- en/of kleurbeurt.'2 Comments


Jessica z
Jessica z
May 12

Hallo! Ik ben geïnteresseerd in professionele haar neuscorrectie producten. Kunt u producten aanbevelen die de structuur effectief herstellen en glans en gladheid aan het haar geven?

Like
Monica
Monica
May 13
Replying to

Als je geïnteresseerd bent in professionele producten voor het corrigeren van de haarstructuur en het geven van glans en gladheid, raad ik je aan om naar de nanoplastia-technologie te kijken. Nanoplastia is een innovatieve behandeling die helpt om de haarstructuur te herstellen en te verbeteren, wat resulteert in een gezond uiterlijk en glans. Producten gerelateerd aan nanoplastia kunnen actieve componenten bevatten zoals nanokeratine-deeltjes die diep in de haarstructuur doordringen om het van binnenuit te versterken en te voeden. Je kunt producten uit de nanoplastia-serie overwegen die beschikbaar zijn op de website voor haarspecialisten op keratin europa. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor effectieve haarherstel en -verbetering.

Like
bottom of page